lördag 30 mars 2013

Fiske För Alla - NR3 2013

Nu finns Fiske För Alla - NR3 2013 tillgänglig i butik och den har också kommit till prenumeranterna. 
Sugen på att börja prenumerera på sportfisketidningen för alla sorters fiskare? HÄR hittar du i så fall information!

I detta nummer bjuder vi på bl.a :
- Gäddsafari - Rügen ger rysningar
- Årets stora haspeltest
- Rekordbåten
- En klassisk flugfamilj
- Spinnerbaits - bli effektiv i vassen
- Jerka hem havsöringen
- Knäck gäddkoden

Förutom detta finns fler intressanta artiklar och nyhetsnotiser. Häng med oss på äventyr!
Trevlig läsning!

/ Gustaf


fredag 29 mars 2013

Glad Påsk & Skitfiske!

Glad Påsk på er allihopa!

Passa er så att inte ett sådant här fruntimmer flyger in hos er nu i påsk!
Jag lär i alla fall inte få se någon, hela helgen ska spenderas på knäckebrödsfabriken. Var egentligen ledig därifrån i helgen, men nu blev det extra jobb ändå.
___________________________________

Vi tog en sväng på sjön idag i stället eftersom det inte blir något under helgen. Trögt med endast en liten gädda och en bättre tappad i solskenet.
Skitfiske på er som ska ut i helgen!

/ Gustaf

torsdag 28 mars 2013

Ett gäng heta flugor

Fick hem fina beten från flugor.se idag. Gäddflugor som ska testas så fort isen försvinner, vilket kommer ta lång tid här i år. 
Plockade med tre små Streaking Caddis också. Bättre torrfluga till regnbåge får man leta efter enligt mitt tycke. Fiskar alltid med denna modell de få gånger per år jag flugfiskar och det är läge för torrt.

/ Gustaf


söndag 24 mars 2013

Blev ett "mitt på dagen pass" med ismeteprylarna idag för oss eftersom det var så kallt under morgonen - abborre på schemat.
Verkade lite tidigt för abborrarna på detta annars så bra område. Blev bara några smågäddor. Bör nog komma in i april månad för att det ska vara optimalt på denna plats. Men ganska skönt att komma ut i solen en stund i alla fall!

/ Gustaf


onsdag 20 mars 2013

Vårpyssel & nya trollingspön

Fortfarande lika dåligt på fiskefronten pga. jobb och kallt väder men det ser ut att kunna bli bättre med tid om några veckor.
Den lediga tid man har haft har ägnats åt pyssel med laxprylarna i stället, gäddprylarna är redan färdiga. Massor av löjtackel har knutits, Tomic-krokarna har vässats och nu har också nya spön inhandlats.
Blev 10 st Ugly Stick Gold Tiger 7 fot. Ville ha lite mer tryck i planerboardspöna vid Vänerfisket och de kommer även att användas till gös. De gamla - Rovex Hurricane 7 fot - kommer jag ha till djupriggsfiske, men även som planerboardspön vid lättare laxtrolling på hemmasjön.

Nu hoppas vi på lite mildare väder så att några feta gäddmadamer kan få syna isen och återutsättas skonsamt och även att isen ska släppa sitt grepp över Vänerns ramper så att laxen och öringen kan utmanas.

/ Gustaf



måndag 18 mars 2013

Bussplatser kvar till Sportfiskemässan!


Finns runt 20 st platser kvar på bussen till årets sportfiskemässa - Elmia, Jönköping. Resan anordnas under lördag 6 april och bussen avgår från Filipstad.
Sugen? Kontakta då Filipstads Buss AB - kontaktuppgifter HÄR!

/ Gustaf




torsdag 14 mars 2013

Behöver du nya Tomic till vårens trollingfiske på Vänern?

Då hittar du dem billigt hos Orsa FiskeCenter! Endast 100 kr när många andra butiker har höjt priset ...
Mer info här!

/ Gustaf


lördag 2 mars 2013

"Ett nollresultat är också ett resultat"

Flera års funderande och först idag fick vi tummen ur och gick till till det område som vi länge tyckt sett så hett ut för stor gädda. Sjökort och flygfoton har noggrant studerats i flera dagar och vi var till och med ute och borrade och lodade djup igår för att få ut maximalt resultat direkt från start i mörkret imorse.

Men va fan fick man för det?
Ett hugg på våra mörtar. Dessutom av fel art - en sketen liten abborre. Blåste som fan gjorde det också och kallt var det för att vara extra jävligt.
Usch vad besviken man blir när man laddat så. Humöret inte på topp varken under fiskepasset eller efteråt.
Men som Mats "Mäster" Olsson alltid brukar säga:
- Ett nollresultat är också ett resultat.

Man lär sig alltid något även om resultatet blir dåligt. Idag lärde vi oss att området var värdelöst och att vi aldrig mer ska placera våra ismetespön där!
Bara att grina ihop en stund och komma igen på ett nytt område - förhoppningsvis innehållande en gädda i alla fall. Men gärna en stor då!

/ Gustaf